Wat zijn bijen
Wat zijn bijen
Bijen-zwermen
Bijen-zwermen
Over het BBC
Over het BBC
Het BIJ-Gebouw
Het BIJ-Gebouw
Partners
Partners

Aan de Effenseweg in het lieflijke kerkdorp Effen staat de basisschool. Sinds enkele weken heet deze school “de Avonturier”. De school is een z.g.. FONK-school. Dit concept houdt onder andere in dat er veel aandacht is voor de leefomgeving van de kinderen en dus ook voor de natuur. Het schoolplein is vergroend en ingericht met natuurlijke materialen. Er is een moestuin en er worden kippen gehouden. Later inhet jaar zullen er door het BBC in samenwerking met SMO nog enkele bijenhotels worden geplaats.

BijzondereBijenkastInEffen 1
Bijzondere bijenkast in Effen

Voor de school, aan de Effenseweg, staat een bijenkast met heuse honingbijen. Deze kast is zo geconstrueerd de in- en uitvliegende bijen geen overlast kunnen bezorgen. De bijen komen uit de kast en moeten dan 2 meter naar boven vliegen voor ze het luchtruim kunnen kiezen. Door een paar glazen raampjes zijn de activiteiten van de bijen waar te nemen. Het model is afgekeken van een kast die op diverse plekken in Nederland staat en gemaakt door een vaardige timmerman en imker Dick Scherrenburg.

Deze bijenkast is uniek voor Breda en dus voor basisschool “de Avonturier” en prachtige aanvulling op de groene leefomgeving.

Lees dit en andere verhalen in de vijfde nieuwsbrief van 2022. Hier vindt u de nieuwsbrief.

Wilt u ook de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van het contactformulier op onze contactpagina.