De samenwerkings­partners en sponsors van het BBC

KNNV

knnvDe Koninklijke Nederlandse 
Natuurhistorische Vereniging afgekort KNNV en/of KNNV, Vereniging Voor Veldbiologie is een vereniging voor veldbiologie en richt zich op natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Het heeft als doel de natuurstudie in het algemeen en veldbiologie in het bijzonder om kennis en liefde voor de natuur te stimuleren en te verspreiden en de natuur op een duurzame manier te beschermen. Kennisvergroting van de natuur is een middel om de waarde van de natuur te her- en erkennen. Door meer te weten beleef je meer; natuurkennis en natuurbeleving dragen bij aan natuurbescherming en duurzaam handelen. De KNNV staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden.

Meer informatie over de KNNV, afdeling Breda kunt u vinden op: www.knnv.nl/breda

 

IVN

ivnHet IVN zet zich ervoor in om mensen van alle leeftijden te laten genieten van de natuur. De natuur wordt op allerlei manieren onder de aandacht gebracht bij jong en oud: men wordt meegenomen naar buiten en soms wordt de natuur mee naar binnen genomen. Leren en beleven is het motto. De leden van de vereniging zijn mensen met een bevlogenheid voor de natuur.

Meer informatie IVN, afdeling Mark & Donge kunt u vinden op: www.ivn.nl/afdeling/mark-donge

Boerderij Wolfslaar

boerderijwolfslaarBoerderij Wolfslaar, 'waar buiten binnen komt!'. Beleef spelenderwijs en geniet samen van de dieren op de kinderboerderij! Gelegen op het historisch landgoed Wolfslaar met landhuis, akkers, bos en de meanderende beek de Bavelse Leij. En een breed aanbod van natuur- en boerderijactiviteiten zoals moestuinieren, stadslandbouw en lokale en streekproducten. Voor jong, oud of in gezinsverband: kinderfeestjes, speurtochten, excursies, workshops, lezingen en markten.

Meer informatie over Boerderij Wolfslaar kunt u vinden op: www.wolfslaarbreda.nl

NBV

nbv

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) verbindt, versterkt, onderwijst, inspireert en faciliteert bijenhouders met als doel het in stand houden en bevorderen van een gezonde bijenstand. De NBV richt zich op alle bijenhouders in Nederland, zowel de hobbyimker als de beroepsmatige imker. Bij de NBV kunnen ook mensen terecht die belangstelling hebben voor honingbijen en aanverwante insecten zoals solitaire bijen en hommels.

Meer informatie over de NBV kunt u vinden op: www.bijenhouders.nl

Wilt u ook helpen of doneren?

Neemt u contact met ons op: Neem contact op!